کشاورزی
اگر از ما تعریف واژه کشاورزی را بپرسند اولین تعریفی که به ذهن ما می رسد این است: پرورش گیاهان مفید.
اما کشاورزی یک مفهوم عام تر است و شامل تولید مواد غذایی و کالا از راه زراعت و جنگل داری و دامداری است. کشاورزی همان چیزی است که به ظهور تمدن منجر شد. مطالعهٔ کشاورزی به نام علم کشاورزی شناخته میشود.
کشاورزی شامل طیف وسیعی از تخصصها و فنون، از جمله راههایی برای گسترش زمینهای مناسب برای زراعت گیاه، حفر کانالها و فرمهای مختلف آبیاری میباشد.
پس به طور عام کشاورزی شامل کلیه زیر بخشهای زراعت؛باغبانی,دام؛ طیور,آبزیان,جنگل,مراتع, آبخیزداری,..وکلیه موارد مربوط به آن ها از جمله آب و خاک, بیابانزدایی, شهرکهای گلخانه ای و دامداری و صنایع تبدیلی وتکمیلی و.. است.
زراعت:کشت و پرورش گیاهانی مانند گندم و چو که بعد از کاشت دانه ,حداکثر تا یک سال محصول می دهند.
باغداری:کشت و پرورش نهال و درختان که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند
دامداری :حیواناتی مانند اسب، شتر، گاو، گوسفند و سگ را برای استفاده از گوشتشان و یا محصولات دامی (مانند شیر، پشم و …) پرورش میدهند. یک نوع برورش، پرورش دادن دام در مراتع میباشد و آن در صورتی است که نتوان از آن زمین استفاده دیگری نمود که در این صورت دام را در مراتع رها میکنند تا از علوفه موجود در مراتع تغذیه نماید در عوض کود دامی حاصله میتواند برای مرتع مفید میباشد تقریبا ۶۸ ٪ از مراتع دائمی مورد استفاده دام هستند.
به وبلاگ من خوش آمدید
عبدالحسین زنده بودی آموزگار کلاس ششم دبستان شهدای بسیج شهرستان بوشهروکارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی سرگروه آموزشی استان ومدرس دوره های آموزش ضمن خدمت